Starting issues
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: Starting issues

  1. #1
    Member maxhurt's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    61
    Member #
    2440
    Liked
    3 times

    Starting issues

    I have started to get starting issues, when the bike is warm.
    example
    I have taken the bike for fuel, payed, got back on to bike and when you turn the key in the ignition and press the engine start button it would struggle to kick over to such a degree I have to wait 20min for it to cool down then it will be ok to turn over,
    Its fine first thing in he morning, also fine after a day's work.
    So only when warm/hot

    Any ideas?

  2. #2
    Senior Member panagiotis's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    957
    Member #
    2268
    Liked
    85 times
    i would check battery first to see if its charging properly and the current voltage.
    might also be worth checking the coolant.
    HRC Repsol (my bike now)
    Whiteout (what it started out like)

    PS125, CBF600, Hornet 600, CB1000R
    "its like a hornet on 'roids!"

  3. #3
    Senior Member xaote's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    N.Ireland
    Posts
    842
    Member #
    1392
    Liked
    39 times
    How many miles are on your bike mate? I would try changing the sparkplugs 1st.

  4. Remove Advertisements
    HondaCB1000R.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Member maxhurt's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    61
    Member #
    2440
    Liked
    3 times
    Coolant levels are at the correct level, battery has been attached to a conditioner unit and all green lights, spark plugs changed last April when I picked up bike, I had the garage service it, break pads, oil filter, spark plugs, all levels. As to mileage 5200.

  6. #5
    Senior Member xaote's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    N.Ireland
    Posts
    842
    Member #
    1392
    Liked
    39 times
    Tbh mate, I doubt the dealer would change the plugs servicing a bike with only 5k miles on it, unless u specifically asked them to do it. I would replace them 1st if I was in your position.
    Will it run at all when it is hot? Are u still under your warranty period?

  7. #6
    Member maxhurt's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    61
    Member #
    2440
    Liked
    3 times
    Warranty no, just outside term. I feel it's odd only when hot issues show its self

  8. #7
    Senior Member Stephen S's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    North Yorkshire
    Posts
    1,594
    Member #
    1363
    Liked
    368 times
    Have you tried bump starting it when it's warm??? Just to rule out no power getting to plugs when warm?

  9. #8
    Super Moderator squidger's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Horley Surrey
    Posts
    1,789
    Member #
    1563
    Liked
    132 times
    when you say struggles do you mean it turns over slowly or do you mean it turns over at normal speed but doesn't fire up.

  10. #9
    Senior Member JJON's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Kent
    Posts
    876
    Member #
    4
    Liked
    1 times
    I use to have exactly the same problem with mine and it would coincide with having had the bike on an Optimate charger over the weekend, stopped using the Optimate and haven't had the problem since.
    On the subject of colour, we often do jest
    "It's black", "No it's white", "No it's red that looks best",
    But deep down inside we know that it's grey
    Unless you actually enjoy looking gay

  11. #10
    Super Moderator sovrec's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    4,045
    Member #
    2623
    Liked
    813 times
    Quote Originally Posted by squidger View Post
    when you say struggles do you mean it turns over slowly or do you mean it turns over at normal speed but doesn't fire up.
    Having just moved from a Hornet (which flips it's starter with a sharp cheeky chirrup ! - honest), the CB1000R, I've noticed, is sluggish on the starter - does start but seems laboured - hasn't displayed any symptoms of not starting when hot (so far !) - am also interested in other riders experiences...

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Starting problems after run.
    By georamage in forum CB1000R General
    Replies: 2
    Last Post: 03-03-2012, 11:20 AM
  2. More Starting Woes!
    By rmarinel in forum Maintenance
    Replies: 40
    Last Post: 01-02-2012, 09:41 AM
  3. 600 Hornet not starting
    By descb600f in forum Maintenance
    Replies: 5
    Last Post: 07-13-2011, 05:10 PM
  4. Not starting on the button
    By Tamz in forum CB1000R General
    Replies: 30
    Last Post: 03-05-2011, 06:51 AM
  5. Starting
    By Fitz in forum CB1000R General
    Replies: 14
    Last Post: 11-17-2009, 03:28 PM